Over Mij

Mijn naam is Remy Hubregtse. Ik ben 21 jaar en heb een grote passie voor tekenen. Sinds ik een potlood vast kon houden maakte ik de ene na de andere tekening. Altijd dieren, met name paarden.

Als groot dierenliefhebster heb ik zelf altijd veel huisdieren gehad. Op dit moment wordt ik vergezeld door mijn Spaanse hond Trasto en valkparkietje Rocky. Van jongs af aan ben ik heel veel met paarden bezig geweest en rijd ik nu regelmatig paard op de western manier.
Mijn doel in het leven is om dieren te helpen, al is het maar met kleine dingetjes.

Op een dag hoop ik mijn grootste droom waar te maken om een eigen paard te kunnen bekostigen en met hem of haar op een vrije manier een sterke band op te bouwen.

Tot een aantal jaren geleden heb ik alleen in grafiet getekend. Om m’n portretten meer tot leven te laten komen en sprekendere ogen te kunnen maken, ben ik eind 2015 met pastel begonnen. Voor mij is het belangrijkste aan een tekening dat het karakter en de ziel van het dier naar voren komt.

In 2017 heb ik mijn HAVO-diploma gehaald en ben toen full-time gaan tekenen. Ik heb vele (kunst)markten en exposities gedaan om meer naamsbekendheid te krijgen. Buiten de jaarlijkse driedaagse masterclass van de Engelse kunstenaar Eric Wilson, ben ik autodidact.

In januari 2019 ben ik mijn eigen onderneming gestart onder de naam ‘Art of the animal.’
Ik werk veel in opdracht en heb daarmee al vele eigenaren blij kunnen maken met een portret van hun (overleden) huisdier.

Regelmatig kreeg ik de vraag: ‘Doe je ook portretten?’ Tot een tijdje geleden moest ik altijd nee zeggen. Ik had hier en daar wel een portretje gedaan, maar ik tekende het liefste dieren en wilde het daarbij houden. Toch leek het me steeds leuker om weer een portret te proberen en maakte ik in oktober 2020 een zelfportret met daarbij haflinger Sorento. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik een aantal maanden later een tekening van mijn vriend gemaakt heb. Ook die kreeg veel positieve reacties. Nu ik portretten wat heb kunnen oefenen heb ik besloten om dit in opdracht erbij te doen. Voorlopig alleen in grafiet. In de toekomst hoop ik ook portretten in kleur te kunnen maken.

Interesse?
Neem contact op